office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


7 sjajnih ideja za dekoraciju


7 sjajnih ideja za dekoraciju


Da promenite i osvežite izgled vešeg stana, ne mora mnogo da vas košta. Potrebne su vam samo dobre ideje. Dizajner Frenk Fontana i saradnik “Opra magazina” predlaže sedam načina kako da ulepšate svoj dom.


1) SNAGA PRIRODE
Neka vas inspiriše priroda u uređenju. Napunite pletenu korpu opalim lišćem, grančicama, dodajte maštovite trake, kuglice. I bašta može da bude kreativni “pokretač”: operite alatke, špatule, grabuljice, pa ih odložite u glinene lonce ili nabavite starinske alatke pa ih umotajte u sveže lišće.

Biće to zanimljiv dekor. Napravite sezonski zid na kome ćete napraviti kolaže od grančica, lišća, presovanih biljaka…
 

Ponekada i detalj može kompletno da promeni izgled ambijenta

2) PRVI POGLED

Utisak o tome kakav je vaše “toplo gnezdo” ostavljate već na ulaznim vratima. Zato ako želite očiglednu promenu zamenite otirač, bravu, zvuk zvona, stavite pločicu sa prezimenom… obojte i ukrasite špijunku, na primer, starim ramom za slike ili jednostavno prefarbajte vrata.

3) MIRIS MORA


Izaberite veliku morsku školjku i neka ona bude činija za bombone ili grickalice. Nabavite sintetičke korale, koji su jeftiniji, duže traju i bolje se uklapaju u kućni ambijent od pravih. Uvek će vam prijati pogled na “morski kutak”.

4) KUHINJSKI ELEMENTI

Osvežite kuhinjske elemente tako što ćete ih ofarbati ili jednostavno skinite vratanca i dobićete “evropski stil kuhinje”. Ponekada će biti dovoljno i da samo izglancate, ispolirate komade nameštaja i da oni izgledaju kao novi.


5) SEZONSKI NAMEŠTAJ

Kao što menjate, odlažete i čuvate sezonsku garderobu, tako napravite i sezonski nameštaj i dekor.

Zimi stavljajte tamnije prekrivače, jastuke, zavese, a leti svetlije. Imajte i posebne ukrase za različita doba godine i praznike, pa kada im dođe vreme postavite ih u stanu.

Ovako “sortiranje” stvari dobro je i za razbijanje monotonije – kad vam nešto dosadi uvek možete iz fundusa da nađete atraktivan detalj za novi izgled.

 

6) OKAČITE OGLEDALO

Strateški potez. Kada okačite ogledalo u stanu dobijate enormno veću količinu prirodne, dnevne svetlosti. Ako ste u mogućnosti okačite veliko ogledalo u dnevnoj sobi direktno da bude na udaru sunčeve svetlosti. Ogledalo doprinosi i vizuelnom proširenju malih prostorija, pa će korist biti višestruka.

7) SREDITE GARAŽU
Bilo koji “ekstra” prostor da imate – pretvorite ga u sopstveni kutak. Garaža, vešernica, podrum(ako je čist i uredan)…ako se rešite smeća, uskladištenih stvari,starih sanki i raznog otpada, okrečite, unesite stolice ili jednostavno velike jastuke za sedenje i dobićete kutak za vas i vaše prijatelje.


22-01-2014

Ostavite komentar