office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Svet najfinijih materijala


Svet najfinijih materijala


Ekskluzivno za Sahco, poznatog proizvođača tkanina za uređenje enterijera, američka dizajnerka Lori Weitzner razvila je novu kolekciju u prirodnjačkom , a u isto vreme i umetničkom duhu. 
Inspirisana svetlom i bojama cveća, kolekcija Botanic predstavlja zaštitni znak ove dizajnerke iz Njujorka. „Kolekcija Botanic je prava studija o prirodi“, kaže Lori. „Čitav proces započeli smo istraživanjem prirodnih oblika, pretraživanjem obližnjih parkova u potrazi za interesantnim cvećem, lišćem i granama.


Lupina – dezen u obliku dijamanta izvezen je na tkanini dobijenoj od morskih algi.
Naš njujorški studio koristili smo kao mračnu komoru, a od sirovih biljaka napravili smo tamnoplave foto-otiske, takozvane cijanotipove, koji su nam kasnije poslužili za kreiranje dezena.

“U kolekciji ima devet novih senzualnih tkanina, prijatnih na dodir, napravljenih od toplih prirodnih tekstura i materijala. Glavna suština ovih tkanina jeste moderni otisak na platnu, za koji je inspiracija pronađena u prirodi.Ovogodišnju kolekciju čine modeli Allium, Lilian, Anemone, Salva, Melissa, Lupina, Aster, Cassia i Silhouette.

Anemone – različiti cvetni motivi slobodno se šire po površini jednobojnog platna, na kojem izgledaju kao izbeljeni.
Lilian – obrisi grana i cvetova izgledaju kao izbeljeni, preklapaju se i na taj način formiraju cvetni model.


03-12-2014

Komentari:

    Ostavite komentar