# # # #
logo


Savršen ambijent: Nešto staro, nešto novo


Savršen ambijent: Nešto staro, nešto novo


Mnoge stvari dolaze i prolaze.....Tako se i stilovi kao i ukusi ljudi menjaju. Pa ni vi sigurno ne želite iste stvari sada, ili od pre desetak godina. Često čujemo da je trenutno u modi nešto, ili sada je to najaktuelnije. I to može da vam se dopadne ili ne. Međutim neke stvari ostaju neprolazne i trajne i to godinama unazad, pa i vekovima. Sada su svojstveno ubrzanom životnom tempu i modernizovanoj industriji sve više u upotrebi materijali kao što su staklo, inoks i razne mineralne strukture, od kojih možete praviti različite oblike. Međutim da pokušamo da uskladimo, klasične komade nameštaja koji su nam ostali u nasleđu ili smo ih kupili, poneku dobru ideju sa stare fotografije, i moderan ambijent u kome sada živimo. Ovo je odlična kombinacija ukoliko je uradite sa merom i pažljivo.


DRVENE STOLICE
Nekada su bile nezaobilazan detalj u trpezarijama stanova i kuća. Sada ih sklanjamo veoma često u podrume, terase, ili u vikendicu ukoliko je imamo. Ko još koristi te stolice... Međutim one su itekako aktuelne u novoj modernoj industriji, sa različitim oblicima. Upotrebite baš onu vašu, a ukoliko je izgrebana ili oštećena, moguća je njena popravka, tako da će izgledati veoma dobro i sa patinom. Uklopite je u modernu dnevnu sobu ili trpezariju sa elegantnim komadima nameštaja. Lep kontrast daće posebnu draž vašem
ambijentu.ZABORAVLJENI DIZAJN
Danas se pri izradi ograda i elemenata od kovanog gvožđa ide u preveliko detaljisanje i ukrašavanje. Sve to često izgleda suviše napadno i neadekvatno, a nekada su zaista te stare, lepe ograde i njihovi detalji ukrašavali i dvorove. Primeri interesantnih i jednostavnih oblika, kao da su iščezli. Naravno da i svi dodatni detalji na ogradama poskupljuju celu izradu. Pokušajte sa jednostavnim, a zanimljivim varijantama od čeličnog flaha ili punog profila. Veoma elegantno deluje i na jednokrakim i spiralnim stepenicama. Uklopite ih u moderan
ambijent i imaćete perfektan detalj u svom domu.


KONZOLNE POLICE
Odlikuju stilski nameštaj i krase klasično stilizovane enterijere. Međutim na jednom zidu hodnika ili sobe u modernom ambijentu, delovaće veoma upečatljivo. Celu kompoziciju možete ukrasiti dekorativnim ogledalom sa profilisanim ramom. U tamnijoj boji drveta, odlično će se ukopiti sa nameštajem u jakim bojama poput crvene ili žute.

ZIDOVI
Moderan nameštaj možete takođe smestiti među blago dekorisane okolne zidove. Naglašena profilacija na zidovima sa umerenim reljefom, izvanredno će istaći moderne komade nameštaja. Profile možete izvesti od stiropora, gipsa ili poliuretana. Čak jedan deo možete obojiti i drugom bojom. Ovo je veoma interesantna kombinacija, koja će sa modernim dizajnom dati dobar efekat.


10-02-2014

Komentari:

    Ostavite komentar