office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Pretvorite spavaću sobu u udoban kutak


Pretvorite spavaću sobu u udoban kutak


Stručnjaci su predložili sitnice kojima možete potpuno preobraziti noćni kutak u savršeno mesto koje odiše mirom i udobnošću.

Ako ste završili sa uređenjem kuhinje i dnevnog boravka, vreme je da se posvetite uređenju kutka za spavanje i napravite pravo ljubavno gnezdo!

Bez ulaganja mnogo novca, jednostavnim trikovima koje su predložili stručnjaci za uređenje enterijera, pretvorite običnu spavaću sobu u najudobniji kutak za dvoje.

Evo koje elemente treba da ima vaša spavaća soba:

1. Tamne zavese

Tamnim zavesama ispunićete osnovni uslov za relaksaciju i san - blokiraćete svetlost, a delom i buku. Tamne zavese daju i osećaj ušuškanosti, potpune zaštite i intime - savršene za srećni par. Ukoliko želite pravi odmor bez buke i uznemiravanja, izaberite da vam soba bude u mirnom delu kuće ili stana.

2. Unesite dramatičnost

Izaberite jedan dramatičan element poput zebrastog tepiha ili velikog postera na zidu i okačite ga u spavaću sobu. Pobrinite se da ostali elementi budu neutralni kako spavaća soba ne bi prerasla u kič! Dizajneri obožavaju dramatične detalje i predlažu u svakoj sobi po jedan.

3. Ukrasite krevet jastucima

U velikom francuskom krevetu gde će spavati dve osobe neophodan je veći broj jastuka. Dva velika i udobna i četiri manjih garantuju lepši izgled kreveta i sobe, ali i bolji odmor!


4. Dodajte malo sjaja

Kada krečite spavaću sobu, pokušajte da nađete boje sa visokim sjajem. U linijama savremenih farbarskih kompanija postoje proizvodi koji gotovo savršeno imitiraju površinu mermera. Ako ste u mogućnosti, investirajte u ove boje i neka vam bar jedan zid bude u zlatastoj ili srebrnkastoj nijansi.

5. Uložite novac u kupovinu kvalitetne i luksuzne posteljine

Ukoliko želite da spavaću sobu pretvorite u ljubavno gnezdo, posteljina će igrati važnu ulogu. Kvalitetna posteljina sa lukszunim i elegantnim detaljima će odlično stajati na svakom krevetu i mamiti vas da odmorite u njoj.


6. Izaberite boje koje volite

Dizajneri preporučuju da u spavaćoj sobi preovladava boja koja vam najviše prija i koju najviše volite.

7. Ne preterujte sa dezenima

Kada uđete u vašu spavaću sobu treba da osetite spokoj i mir, zato vodite računa da u sobi ne preovladavaju jarke boje i dezeni. Kao što smo već naveli kod elementa dramatičnosti, odaberite jedan detalj, dezen, sliku ili tepih koji će biti upečatljivi, a ostatak enterijera smirite nekom neutralnom bojom. Bela je uvek dobar izbor.

8. Obavezan detalj - tepih

Ogoljeni drveni podovi su dozvoljeni jedino u kući na moru ili rustočno uređenoj sobi. U svim ostalim slučajevima tepih je obavezan detalj jer će dati osećaj komfora, a malu sobu će vizuelno proširiti.

9. Tamne tapete

Tapete u tamnoj boji su odličan izbor za spavaće sobe naročito ako bela preovladava u prostoru!

10. Napravite udoban kutak

Spavaća soba je mesto stvoreno za odmor i parove! Zato zaboravite na uređaje poput mobilnih telefona, televizije i komjutera! Provetrena, udobna soba koja odiše mirom i tišinom je idealno mesto za snove i odmor pored voljene osobe.21-11-2014

Ostavite komentar