office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Nećete verovati šta sve može da stane u 8 kvadratnih metara!


Nećete verovati šta sve može da stane u 8 kvadratnih metara!


Najmanji stan na svetu poseduje sve što imaju i velike kuće i stanovi, jer su arhitekte uradile neverovatan posao i maksimalno iskoristile prostor.

Pitate se koja je donja granica za veličinu stana da bi u njega moglo da stane sve što je neophodno za život?Arhitekte kompanije Kitoko Studios kažu da je 8 kvadratnih metara sasvim dovoljno!

Znamo da zvuči čudno, ali ova nekadašnja pomoćna soba sada je poseban stan, sasvim dovoljan za jednu osobu. Tajna je u maksimalno iskorišćenom prostoru i mnogo kreativnosti arhitekata, koji su ovaj pariški stan učinili pravim malim rajem, funkcionalnim i punim dnevne svetlosti.

Čini se najmanji stan na svetu sadrži sve što i veliki stanovi i prostrane kuće - krevet, sudoperu, radnu kuhinjsku površinu, kupatilo, policu za knjige, sto za ručavanje, garderober.

Možda ste odmah pomislili da je u pitanju skučeni prostor sa nabacanim stvarima gde nema prostora ni da se okrenete, ali ne - zapravo, čitav stan smešten je u veliki plakar!

Jednim pokretom možete da izvučete policu sa knjigama, koja vam istovremeno služi i kao stepenice do kreveta, u koji se možete ušuškati okupani dnevnom svetlošću. Ako ne volite svetlo dok spavate, samo povucite klizna vrata iuživajte u tami!

Garderober, polica za odlaganje različitih stvari i sto za ručavanje izvlače se po istom principu, dok je sto predviđen za dve osobe i prate ga dve stolice, koje su zakačene ispod njega i vrlo lako se vade.

Kupatilo je jedini prostor koji je se ne izvlači i koji je odvojen od svega, a poseduje sve što je potrebno - wc šolju, tuš kabinu i lavabo sa policom i ogledalom.


U uglu stana nalazi se sudopera, sa skrivenom mikrotalasnom pećnicom,ringlama i frižiderom. Naravno tu je i sudopera, koja kada se pokrije, dajedvostruko veću radnu površinu.

Malo je reći da je prostor racionalno iskorišćen, a adekvatna reč i ne postoji da bi se opisalo svojevrsno umetničko delo - kako su arhitekte u svemu tome uspele, pogledajte u videu!
05-11-2014

Komentari:

    Ostavite komentar