office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Feng Šui poredak na radnom mestu


Feng Šui poredak na radnom mestu


Zbog nedostatka prostora u domu, većina nema mogućnosti da odvoji posebnu sobu za radno mesto. Međutim, postoji rešenje i za taj problem.


Rad ili učenje kod kuće ima mnoge prednosti. Osim što sami određujete ritam i način rada, možete direktno uticati na svoje radno okruženje što će povećati vašu produktivnost. Svakako je idealno u domu odvojiti posebnu sobu za radno mesto. Ali, zbog nedostatka prostora, većina za to nema mogućnosti. U tom slučaju, najbolje je ureditikutak za rad u sklopu dnevnog boravka koji možete odvojiti dekorativnim paravanom.

Izbegavajte da radite u spavaćoj sobi jer time stvarate dve suprotstavljene energije koje će oslabiti vašu dnevnu efektivnost, a noću nećete moći da se odmorite u takvom okruženju.

Odabir mesta za rad
Kad god radite kod kuće, nikad nemojte da sedite leđima okrenuti ulaznim vratima jer glavna vrata doma simbolizuju put kojim dolazi posao, pa ćete time blokirati poslovne prilike. Takođe, pazite da mesto za rad ne bude u istoj liniji s bilo kojim vratima doma, jer takav položaj donosi negativnu chi energiju.

Ako možete, odaberite kutak koji ima dobar izvor prirodne svetlosti kako biste što manje koristili veštačku rasvetu koja brže umara.

Za boju zidova idealne su smeđe nijanse jer simbolizuju stabilnost. Isto tako, vrlo dobra je i zelena boja jer donosi harmoniju i mir.

OVDE pročitajte šta Arijana Hafington, jedna od najmoćnij žena na planeti, savetuje kada je posao u pitanju.

Tamne nijanse zelene vrlo smiruju, pa je bolje odabrati svetlije tonove koji podstiču pozitivan rast. Na zid iza sebe možete da postavite sliku s motivom planine jer će podržati poslovni uspeh. Prostor iza vaših leđa nije pogodan zaposude s vodom ili bilo kakve predmete s temom vode.

Pomoću zelenih biljaka možete da stvorite topliju atmosferu i neutralizujete štetna zračenja elektronskih uređaja.
Pokušajte, što je više moguće, maskirati i sakriti kablove raznih uređaja kako biste izbegli haos i ometanje svežegprotoka životne energije. Pazite da vam radni prostor ne izgleda neuredno i zatrpano jer će se i posao teško razvijati.

Glavni delovi nameštaja
Najvažniji komad nameštaja u radnoj sobi je, svakako, sto. Veličinu stola odaberite u zavisnosti od toga koliko imate prostora. Ali, imajte na umu da vam čvrst i dimenzijama prostran sto daje osećaj preglednosti i moći, što će se povoljno odraziti i na vašu sposobnost obavljanja zadataka. Suprotno tome, skučen, mali sto daće vam dojam sputanosti i izgubljenosti.

Danas postoje različite vrste radnih stolica, a nekima je najudobnije, na primer, na lopti za pilates. Ali, bez obzira kako vam je ugodnije, uvek je pametno da imate i klasičnu radnu stolicu, s visokim osloncem za leđa i naslonima za ruke, jer vam figurativno pruža zaleđe, tj. podršku.

Umesto otvorenih polica za knjige, radije se odlučite za zatvorene ormare sa fiokama u koje možete sistematizovano da složite sve što vam je potrebno.

Stvaralačku energiju povećaćete ukoliko stavite kompjuter na severnu ili zapadnu stranu radne sobe.

Razmeštaj u skladu sa stranama sveta
Na severnoj strani vašeg kutka za rad neka se nalaze biljke. Tako ćete postići smirenost. Severoistočni deo je mesto za sve pojedinosti koje vam pružaju radnu motivaciju. To mogu biti profitabilni prospekti, prognoze ili brošure. Istočno područje je idealno za detalje koji predstavljaju vaš dugoročni cilj. Prikaz predmeta koji u budućnosti želite osiguraće i brži napredak u poslu.

Jugoistočna strana je polje komunikacije. Ovde smestite telefon, faks-uređaj, ostalu poštu itd. Južni sektor rezervisan je za javna priznanja. Sve nagrade koje primite držite na ovom mestu, takođe i stonu lampu. Jugozapadni kutak označava privatni sklad. Savršen je za fotografije članova porodice ili drugih bliskih osoba, kao i za intimne detalje koji vas podsećaju na njih.

Zapadni deo pripada finansijama. Neka se ovde nalazi novac, kao i sva druga sredstva plaćanja, ali i metalni predmeti. Severozapadna strana označava organizaciju. Savršena je za sve pomoćnike u planiranju - kalendare, dnevnike i rokovnike.


Izvor: stil.kurir-info.rs


08-10-2014

Ostavite komentar