office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Enterijer koji zadovoljava sva čula


Enterijer koji zadovoljava sva čulaUspešna dekoracija doma je ono što objedinjava osnovne principe dizajna i svih pet ljudskih čula. Uključivanje čula vida, dodira, mirisa, ukusa i sluha u uređivanje unutrašnjeg prostora bitni su elementi koji mesto za stanovanje čine domom i ambijentom koji umiruje, hrani i odmara vaše telo i dušu.

Dodir

Ispunite vaš dom mekanim materijalima ugodnim na dodir. Kada kupujete tapacirani nameštaj, pređite rukom po njegovoj površini i proverite osećate li se dobro kada dodirujete taj materijal.


Vid

Stvari koji lepo izgledaju čine nas srećnima i zbog toga je važno da naš dom ispunimo vizuelno privlačnim elementima. Neki će pritom koristiti nežne, neutralne boje dok će drugi obojiti svoj dom živim, jarkim bojama. Važno je izabrati boje i ukrasne elemente koji će odgovarati Vašoj ličnosti i koji će Vaše stanovanje učiniti prijatnijim.


Miris

Pri kreiranju udobnog enterijera, mirisi igraju jako važnu ulogu. Mirise koje volite možete uneti u Vaš dom u obliku mirisnih sveća, osveživača prostorija, praška za veš i drugih sredstava za održavanje doma.


Sluh

Dekoracija prostora određenim zvučnim elementima će vas smiriti i doprineti da se osećate udobno u vašem domu. Zvuk vode, talasa, kiše deluje relaksirajuće dok preglasni, nagli zvukovi uzrokuju stres.


Ukus

Dekoracija doma prema čulu ukusa može zvučati čudno, ali je definitivno moguća. Za dekorisanje možete koristiti voće i povrće – dakle dekor koji pozitivno deluje na Vašu ishranu a time i na Vaše zdravlje. Naučno je dokazano da pojedine boje povoljno utiču na apetit, pa se stoga preporučuju u kuhinjama i trpezarijama.


Izvor: click4you.com


15-05-2014

Komentari:

    Ostavite komentar