office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Rajski vrt by Lisa Pappon


Rajski vrt by Lisa Pappon


Voće u kojem pronalazimo zdravo osveženje, izvor hranjivih sastojaka, ali i čisti užitak, kroz istoriju se često pojavljivalo u mitovima širom sveta, bilo da označi izvor životne energije, simbol boginjine plodnosti i obilja, ovozemaljske užitke, magijski alat ili, pak, iskušenja koja nas prate.

U voću su inspiraciju našli i brojni umetnici, a jedna od njih je i Lisa Pappon, dizajnerka iz Brazila koja je ekskluzivno za firmu “Bull&Stein” proizvela seriju fantastičnih voćnih plodova u različitim materijalima i veličinama. Njeno voće je zavodljivo, privlači bojama, savršenim glazurama, ali i svojim impozantnim dimenzijama.
Reč je o skulpturama koje jedanko impresivno mogu delovati u nečijoj dnevnoj ili spavaćoj sobi, kuhinji, predsoblju ili javnom prostoru, odnosno eksterijeru. Vizualno perfektno Lisino voće nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Dapače, u svaki će prostor uneti onaj dašak opojnog hedonizma, obilja i radosti življenja... Sve što trebate je - usuditi se i nabaviti ga. 
Okrenuta darovima prirode, Lisa prvenstveno koristi glinu kako bi dobila keramičke skulpture, ali se okreće i drugim materijalima, poput stakla, srebra i zlata, upotrebljavajući uvek organske pigmente. Njena opčinjenost “zabranjenim voćem” rezultirala je nizom impresivnih jabuka koje dolaze u svim veličinama i bojama. Preciznije, najmanja Lisina jabuka veličine je 5,5 cm, a najveća 120 cm. Ta je teška čak 140 kilograma, a između njih je cijeli spektar mogućnosti.
Osim jabuka, koje simbolizuju želju, znanje, mudrost, senzualnost i večnu mladost, Lisa je za “Bull&Stein” u keramičkoj verziji proizvela i kruške, limune i trešnje. 

U svakom slučaju, Lisa Pappon kreirala je prekrasan rajski vrt kroz nekoliko kolekcija: Fruits Céramique, Transparences i Cast-bronze, a više o samim proizvodima možete pronaći na http://www.bullstein.com/. Najbliži salon u kojem možete pronaći deo Lisinih radova je beogradska Sisterlogic d.o.o. u Krupanjskoj 9. (http://www.sisterlogic.com/)

08-08-2013

Ostavite komentar