# # # #
logo


Okrečite zidove kao profesionalac


Okrečite zidove kao profesionalacAko još niste krečili u aranžmanu "uradi sam", ne dajte da vas uplaše kako je to težak posao. Poslušajte savete iskusnih molera.


TEMELJNO SE PRIPREMITE

Pre samog krečenja sve detaljno pripremite jer će rezultati biti loši, a na kraju ćete imati mnogo čišćenja i spremanja. Sve ivice zidova oblepite zaštitnim trakama, a podove prekrijte novinama ili najlonima. Zidove išmirglajte da biste uklonili višak boje i nečistoće. Posle ih još jednom prebrišite kako biste uklonili sitnu prašinu.


ODABERITE KVALITETNU BOJU
Radije izaberite skuplje, a kvalitetnije farbe. Dobre boje ponekad ne zahtevaju "dve ruke", a ako kupite jeftinu boju, može vam se dogoditi da bude neujednačena.


VAŽNE SU I ČETKE
Ako nemate od koga da pozajmite opremu za krečenje, uložiti malo više novca. Ne moraju da budu najskuplji, ali vodite računa jer loša četka može da vam napravi višestruke probleme.


KREČENJE ZIDOVA
Ne bojte se da dobro umočiti valjak u boju jer dobra "ruka boje" sakriva sve nesavršenosti na zidu. Većina stručnjaka preporučuje da se stavljaju dva sloja boje, ali je vrlo važno da se prvi sloj prvo dobro osuši.


NE KUPUJTE NASUMICE
Svaki proizvođač boje preporučuje količinu po kvadratnom metru, a ako kupujete boje koje se miksuju u farbari precizno izračunajte koliko kvadrata stana krečite.


09-01-2014

Ostavite komentar