office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Dragocen lek za nesanicu: Stavite ga u spavaću sobu!


Dragocen lek za nesanicu: Stavite ga u spavaću sobu!


Predstavljamo vam posebnih pet biljaka koje bi trebalo da postavite u vašu spavaću sobu. Razlog je odličan - leče nesanicu

Kućne biljke su idealne kao dekoracija, ali i kao lekovita bića koja nam mogu pomoći kod raznih zdravstvenih problema. Čiste vazduh koji udišemo i samim tim štite naš organizam od štetnih sastojaka koji se nalaze u njemu.

Predstavljamo vam posebnih pet biljaka koje bi trebalo da postavite u vašu spavaću sobu. Razlog je odličan - leče nesanicu.

1. Aloja vera

Koliko je ova biljka lekovita, svima je poznato. Pored toga što se od nje prave različiti preparati za negu kože, ona je idealna kao kućna biljka, pogotovo kada je u spavaćoj sobi. Preko noći ona ispušta kiseonik - što je najveći razlog zbog koje je treba držati u spavaćoj sobi ili dečijoj. Na sve ovo, pozitivno možepozitivno uticati na imunitet.2. Kaktus svekrvin jezik

Za razliku od svog imena, ova biljka smanjuje glavobolje i snižava krvni pritisak, odlična je za respiratorni sistem i celokupni imunitet. Kao i Aloja vera, ovaj kaktus reguliše nivo ugljen dioksida i ispušta kiseonik tokom noći.

3. Areka palma

Areka palma pored toga što prelepo izgleda, pročišćava vazduh, uklanja toksine i ostale materije koje negativno utiču na naš organizam i uklanja ugljen dioksid. Poželjno ju je imati u stanu ili kući tokom grejne sezone, jer vlaži vazduh i na taj način sprečava prekomerno sušenje grla, nosa i kože.


4. Sobna paprat - Nefrolepis

Sobna paprat je bogata flavonidima, esencijalnim uljima i ostalim dobrim sastojcim, a koji deluju umirujuće na naš nervni sistem. Kada imate jednu ovakvu biljku, ona će vam pomoći da se lakše nosite sa stresom i da lakše noću zaspite.

5. Bendžamin fikus

Ova vrsta fikusa, pored toga što je jedna od popularnijih kućnih biljaka i nema doma u kojem se ne nalazi, prva je u svetu biljaka koje prečišćavaju vazduh. Bendžamin uklanja čak do 70 odsto benzena, amonijaka i drugih nečistoća iz vazduha. Čuvanjem ove biljke u spavaćoj sobi, obezbedićete sebi miran san, ali ćete ujedno i ukrasiti sobu.
05-03-2016

Komentari:

    Ostavite komentar