office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Napravite efikasno sredstvo protiv bubašvaba!


Napravite efikasno sredstvo protiv bubašvaba!


Rešite se muke: Napravite efikasno sredstvo protiv bubašvaba!

Ataraktivnu kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti, a efekat će biti razoran


Ko god muči muku s bubašvabama zna da mnogi preparati užasno smrde a imaju kratkotrajan efekat. Evo boljeg rešenja.

Uzmite 1 sirovo žumance, naspite u njega 30-50 gr borne kiseline u prahu (boraks ili acidi borici u prahu). Mešajte do stvaranja guste smese. Od ove smese napravite loptice prečnika oko 1 cm. Sačekajte da se osuše (oko sat vremena) i  rasporedite ih po celoj kući na vidnim mestima i po ćoškovima. Posebnu pažnju poklonite kuhinji i kupatilu.

Ne zaboravite da mesta treba da budu vidljiva, ne sa vaše tačke gledišta, već sa tačke gledišta bubašvaba: površine polica, regala, plakara, kuhinjskih elemenata i svega što se nalazi iznad vaših očiju.


Dejstvo:

Ataraktivnu kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti, a efekat će biti razoran. Ispočetka će vam izgledati kako  bubašvabe nije briga za vaše trikove, kako se mirno kreću  po vašim lopticama i ne osećaju nikakvu nelagodnost. Ali, nakon 3-4 nedelje ćete  svaki dan čistiti ogromnu količinu mrtvih bubašvaba a novih više neće biti. Ako se nakon 6 meseci pojave ponovo, moguće je da je neka ženka uspela  da položi jaja i izlegle su se nove generacije. Metoda borbe je – ista.

Ovakve loptice su bezopasne za ljude i kućne ljubimce, zato ih možete bezbedno stavljati po kući ili stanu u kojem borave i  mala deca, psi ili mačke. Ako ne pronađete bornu kiselinu u prahu, koristite 3%-ni rastvor borne kiseline, koji se prodaje u svakoj apoteci po izuzetno povoljnoj ceni. Jedno sirovo žumance pomešajte sa 100 ml borne kiseline i dodajte malo brašna i zamesite loptice.Izvor: stil.kurir-info.rs


05-08-2014

Komentari:

    Ostavite komentar