office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Kuća od prozora


Kuća od prozoraSvetlost je potpuno drugačija ujutru, nego u podne i uveče. Želeli smo da napravimo dom kako bi te promene mogle da se dešavaju u našem životnom prostoru. Suština je u življenju sa prirodom, rekao je tvorac ove jedinstvene strukture.


Mladi i hrabar par odlučio je da završi sa konvencionalnim načinom života i da totalno promeni svoju svakodnevicu.

Naime, fotograf Nik Olson i njegova devojka Lajla Horvicodlučili su da napuste poslove, iznajme prikolicu i krenu u potragu širom Amerike za idealnim prozorima za njihovustaklenu kuću koju su gradili.

Njena specifičnost je upravo u starim prozorima, od kojih je čitav jedan zid napravljen.

Kako su oboje umetnici, trudili su se da što manje troše, tako da ih je čitava struktura koštala 500 dolara.

Pronalaženje prvog prozorskog okna su opisali kao splet srećnih okolnosti, a nakon njega su ili kupovali ili tragali za idealnim starim prozorima.

Nakon prikupljana potrebnih prozora i iskorišćavanja svih materijala sa starih kolibakoje su mogli da upotrebe, uključujući eksere,drvo i krov i zahvaljujući njihovoj kreativnosti, uspeli su da ostvare svoj san i naprave ovako jedinstveno zdanje.

"Uspeli smo u svojoj nameri prvenstveno jer smo umetnici i kreativci, a pritom smo morali da budemo i štedljivi, da bi nas na kraju sve ovo što jeftinije ispalo", izjavio je Olson.

Iako na imanju nema struje ni vode, maštoviti i snalažljivi par ushićen je zbogživopisnog okruženja, kao i prirodnog svetla koje obasjava kuću.

"Svetlost je potpuno drugačije ujutru, u podne i uveče. Želeli smo da napravimo dom kako bi te promene mogle da se dešavaju u našem životnom prostoru. Suština je u življenju sa prirodom", zaključio je Olson.


Izvor: stil.kurir-info.rs.

30-10-2014

Ostavite komentar