office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


Iz 185 kvadratnih metara u samo 8


Iz 185 kvadratnih metara u samo 8


Putovanje u Gvatemalu je promenilo život Di Vilijams, jer je tamo pomagala u izgradnji lokalnih škola i shvatila da je njena kuća prevelika za nju i da joj nije potrebna.Di Vilijams je nekada živela u kući površine 185 kvadratnih metara koja je imala čak tri spavaće sobe. Međutim, putovanje u Gvatemalu joj je promenilo život, jer je tamo pomagala u izgradnji lokalnih škola i shvatila da je njena kućaprevelika za nju i da joj nije potrebna.


Kada je odlučila da drastično promeni svoj stil života, potrošila je 10.000 dolara na svoju novu kuću, od čega je 5.000 dolara otišlo na materijale, a drugu polovinu je uložila u solarne panele i specijalne prozore sa niskom toplotnom emisijom.Ona je u Portlandu, u američkoj državi Oregon, 3 meseca gradila svoj novi dom, a onda ga je zakačila za kamion i dovezla u dvorište svojih prijatelja u Vašingtonu. Putovala je 7 godina bez prestanka, ali u poslednje dve godine je odlučila da zaustavi svoje točkove.

Njena nova kuća površine 8 kvadratnih metara predstavljala je početnu ideju za otvaranje  sopstvene kompanije koja se bavi stvaranjem  minijaturnih kuća i ostalih stvari i prostora koje odgovaraju dimenzijama ljudskog tela.

Iako je na početku bilo teško da "puzi" u novoj kućici, vremenom se privikla na malo stvari i počela je da svoje fotografije smatra običnim papirima. Skroman i praktičan dom učinio ju je srećnom i shvatila je da je to jedino što joj je potrebno za život.27-01-2015

Ostavite komentar