office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


7 boja za opuštanje


7 boja za opuštanje


Svetlo zelena ima pozitivnu energiju, ljubičasta je kraljevska boja, bela elegantna, a plava pruža osećaj svežine. Nežna i blaga je žuta, dok tirkizne nijanse stvaraju osećaj beskraja i vernosti. Pravi odmor za dušu i oči je boja breskve.

Boje su oblik neverbalne komunikacije koja može uticati na raspoloženje, izražavanje emocija i inspiraciju ljudi pa se veoma često preporučuje da, za spavaću sobu, birate boje koje opuštaju. Pogledajte za koje to boje dizajneri enterijera tvrde da poboljšavaju raspoloženje, opuštaju i smiruju.

Svetlo zelena
Svaki put kada budete ušli u spavaću sobu u kojoj dominira ova boja, imaćete osećaj kao da ulazite u šumu koja vam donosi mir. Svetlo zelena boja ima pozitivnu energiju koja se povezuje sa svežinom, prolećem, travom, bujnošću i živahnošću. Upravo zbog navedenih razloga, svetlo zelena je boja koja vam najviše može pomoći da se opustite.

Tamno ljubičasta
Kraljevska boja. Ljubičasta je dobila elitni status zbog cene i retkosti boje. Osim što ima kraljevski status, ova boja ima i nekoliko drugih značenja, kao što su bogatstvo i prestiž. Ako želite da se osećate nadmoćno, a da istovremeno budete opušteni, tamno ljubičasta je sigurno boja za vašu spavaću sobu.

Bela
Možda će vam se činiti da su beli zidovi vaše spavaće sobe “dosadni”, ali verujte nam na reč – oni su apsolutno uvek moderni. Dakle, ako ih već imate, onda ste verovatno i svesni koliko oni deluju elegantno, moderno i šik. U spavaćoj sobi bele boje uvek ćete se osećati opušteno, jer ona odiše čistoćom, besprekornošću i mirom.

Svetlo plava
Svetlo plava boja sobi daje osećaj svežine i prozračnosti. Ona je jedna od onih boja koje zrače energijom, impresivnošću i uzbudljivošću. Svetlo plava boja je odlična za spavaću sobu, jer vam pomaže da se opustite i steknete novu energiju.

Svetlo žuta
Svetlo žuta je nežna i blaga boja koja sobi može dati opuštajući osećaj. Pored toga, uvek ćete imati osečaj da je vaša soba okupana sunčevom svetlošću. Pozitivnost, sreća i optimizam su energije koje svetlo žuta boja emituje.

Tirkizna
Boja mora čije bogate nijanse izražavaju pozitivne energije beskraja, saosećanja, zaštićenosi i vernosti. Ukoliko volite more, onda je ova boja baš za vas. Svaki put kada uđete u spavaću sobu čiji su zidovi tirkizne boje, vaše telo i duh će se osećati kao da su na moru.

Boja breskve
Boja breskve je odlična i zbog toga što vam omogućava da u spavaćoj sobi imate ružičaste detalje. Tamno ili svetlo ružičasta se smatraju agresivnim bojama, ali boja breskve vam omogućava da ih možete bez straha “uneti” u svoju spavaću sobu i to na veoma opušten način. Ova boja je veoma nežna i pravi je odmor, kako za oči, tako i za dušu i telo.16-06-2014

Ostavite komentar