office@mojnamestaj.rs Nije u funkciji 11h - 19h
Poštovani korisnici, porodžbine nece biti obradjivane zbog zatvaranja portala
# # # #
logo


10 najskupljih kuca vila na svetu


10 najskupljih kuca vila na svetu


Neke od najluksuznijih kuća na svetu su na prodaju, za život na visokoj nozi potrebno je zaista mnogo novca!!!

Pogledajte surprised

10. Imanje Ribolovljeve – 95 miliona dolara

Ova kuća je jedna od najskupljih u SAD, a tokom brakorazvodne parnice Donalda Trampa dostigla je cenu zahvaljujući kojoj je postala jednom od najskupljih na svetu u istoriji brakorazvodnih procesa.  Ovo imanje na Floridi od Donalda je kupio Dimitrij Ribolovljev.

Naime, Elena, bivša žena Dimitrija Ribolovljeva, optuživši ga za neverstvo, zahtevala je vlasništvo nad ovom palatom od 3.000 kvadratnih metara na obali okeana.

Kuća ima 18 spavaćih soba, 22 kupatila i dostigla je cenu od 95 miliona dolara, postavši tako jednom od najskupljom porodičnom kuća u zemlji. Inače, prvobitno je vredela 125 miliona, ali joj je cena snižena na svega 95. Pretpostavljamo da ekonomska kriza danas pogađa svakog.

9. Palata u Silikonskoj dolini – 100 miliona dolara

Najskuplji porodični dom u Americi… Čekajte, zar nismo rekli da je imanje Ribolovljeve najskuplja porodična kuća ikada? Okej, ova vredi 100 miliona, tako da, rekli bismo, pobeđuje.

Sa svojih pet spavaćih soba, devet kupatila, otvorenim i zatvorenim bazenom (verovatno u slučaju da pada kiša), sve u svemu to je jedna prilično ’fensi’ kuća.

8. Fleur De Lys – 125 miliona dolara

Uprkos činjenici da važi za najskuplju kuću na svetu, Fleur De Lys je nekako pala na osmo mesto naše liste. Čudno, zar ne? Ispada da oni koji barataju internet činjenicama greše… Prostire se na površini od 3.800 kvadratnih metara i ima 15 spavaćih soba, ali izgleda da nema kupatila, što je, čini se, veliki propust arhitekata ili autora članka koji koristimo kao izvor.

7. Dvorac Aarona Spellinga –150 miliona dolara

Evo nas, konačno! Prema čuvenoj Vikipediji, ovo je najskuplja stambena nekretnina u Americi i vredi 150 miliona. Izgleda prilično dobro među ostalima na listi, zar ne? Hvala Aaronu Spellingu što poseduje sedmu po redu najskuplju kuću na svetu površine od 5.200 kvadratnih metara, sa 123 sobe, kuglanom, klizalištem i navodno ogromnim delom namenjenom isključivo garderobi Spellingove supruge.

6. Kula Tima Blixsetha – 155 miliona dolara

U vlasništvu Tima Blixsetha, ova kuća u američkoj državi Montana, jedinstvena je iz dva razloga: poseduje privatni ski-lift od kuće do najbližeg skijališta (takođe u Blixsethovom vlasništvu), i jedina je nekretnina na ovoj listi, sa svojim prelepim dvorištem i skijalištem, koja do sada nije proglašavana jednom od najskupljih na svetu. Mi je ipak upravo proglašavamo.

5. Vila Elene Franchuk – 161 milion dolara

U vlasništvu Elena Franchuk, ukrajinske poslovne žene, ova petospratna viktorijanska vila, koja se nalazi u londonskom Kensingtonu, ima 10 spavaćih soba, zatvoreni bazen u podrumu, ’sobu panike’ i privatni bioskop. Ona je takođe najskuplja kuća na svetu (da, mora biti), koja vredi 161 milion dolara. Priča se da je buka prilikom renoviranja ove fensi vile stravično nervirala komšiju Franchukove, gradonačelnika Moskve.

4. Hearstova palata – 165 miliona dolara

Ovo su top tri činjenice u vezi sa četvrtom najskupljom kućom na svetu: korišćena je za snimanje „Kuma“, u njoj je predsednik Kenedi proveo medeni mesec, i (dođavola, opet) smatra se najskupljom kućom u Americi! Sadrži tri bazena, 29 spavaćih soba (u kojima možete sačuvati sve konjske glave), privatni bioskop i, iz nekog razloga, diskoteku.

3. Ribnjak Fairfield – 198 mliona dolara

Ova kuća površine 6.000 kvadratnih metara, trenutno procenjenna na 198 miliona zbog poreza na promet, sadrži košarkaški teren, kuglanu i 150.000 dolara vredan bazen sa hidromasažnom opremom.

Ona je, opet prema podacima iz Vikipedija, najvrednija kuća u Sjedinjenim Državama.

2. Vila Leopolda – 736 miliona dolara

Ovo je zaista veliki skok cene! Kuću smeštenu na francuskoj rivijeri sagradio je belgijski kralj Leopold II 1902. godine, a kupio ju je ruski milijarder Prokhorov, koji je, iako ’olakšan’ za nekoliko milijardi zbog nedavne ekonomske krize, ipak imao dovoljno novca da kupi ovaj tri četvrtine milijarde dolara vredan letnjikovac.

Vila se sastoji iz 27 spratova, ima 19 spavaćih soba, a priča se da je Prokhorov angažovano 50 baštovana sa punim radnim vremenom.

1. Antilla – milijardu dolara

To je to. Ono što ste očekivali. Veliko finale. Kuća od milijardu dolara! Antilla je zapravo najskuplja kuća na svetu, konačno! Smeštna u Mumbaju, Antilla predstavlja pravi izazov svemu onome što ste smatrali da u jednoj kući može postojati i svemu postojećem u arhitekturi.

Dvorac na 27 spratova sadrži parking na šest nivoa, đakuzi, teretanu, klizalište, plesnu dvoranu, spavaće sobe sa kupatilima na nekoliko spratova, čak (i to je moguće) baštu na četiri sprata.

Arhitektura se zasniva na indijskoj tradiciji Vastu Shastra, prema kojoj treba da bude omogućen protok pozitivne energije. U skladu sa tim, svaki sprat ne odlikuje se samo posebnim dizajnom, već jedinstvenim materijalom i estetikom, što znači da svaka prostorija izgleda kao da je iz različitih kuća.

U suštini, ova kuća ima sve – stvari koje možete zamisliti, ali i one na koje nikada ne biste ni pomislili.

Izvor: toptenz.net


14-11-2013

Komentari:

    Ostavite komentar